Újabb drogkereskedő csuklóján kattant a bilincs

2022. 10. 13., cs - 08:10
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A salgótarjáni rendőrök elfogták és kihallgatták azt a 44 éves somoskőújfalui lakost, aki a gyanú szerint drogokkal kereskedett.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói 2022. október 12-én a reggeli órákban kutatást tartottak egy somoskőújfalui férfi családi házában. A kutatás során a rendőrök összesen közel bruttó 500 gramm barna, illetve fehér színű por állagú kábítószergyanús anyagot találtak meg és foglaltak le. A gyanú beigazolódott, amikor az anyagon elvégzett gyorsteszt MDMA hatóanyag jelenlétét mutatta ki, amely kábítószernek minősül. A kábítószeren kívül a férfi otthonában a rendőrök kábítószer kereskedelemre utaló digitális mérleget is találtak, amelyet szintén lefoglaltak.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2021. szeptember hónapban külföldről egy csomagot rendelt. A küldemény ellenőrzése során a hatóság tagjai abban kábítószergyanús anyagot találtak, amelyet az igazságügyi vegyész szakértő megvizsgált, és megállapította, hogy a bruttó 127 gramm por új pszichoaktív anyagnak minősül. A lefoglalt anyag mennyiségére való tekintettel feltételezhető, hogy a férfi értékesítési célból rendelte azt.

A rendőrök a 44 éves férfit elfogták, előállították és kábítószer-kereskedelem bűntett kísérlet és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság az együttműködő terhelt által elkövetett bűncselekmény vizsgálatát szakértők bevonásával folytatja.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban az ittas és bódult sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év negyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Betörők rendőrkézen

Három vendéglátó egységbe tört be egy szegedi fiatal, majd társával további három elárusító pavilont szemelt ki, értékek után kutatva. A rendőrök elfogták őket.

 

Elfogták a garázdát

Több kukát lerúgott és egy autó fényszóróját is betörte egy férfi Szegeden. Garázdaság és rongálás miatt kell felelnie.

 

Letartóztatva: hatrendbeli lopás

Egy tiszaburai lakos kábeltartó faoszlopokat vágott ki, amit a rendőrök felaprítva megtaláltak. A karcagi nyomozók több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vették a férfit.

 

Ellopták?

A szombathelyi rendőrök ellopott kerékpárok jogos tulajdonosait keresik.

 

Újabb kifosztó rendőrkézen

A salgótarjáni rendőrök azonosították és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt és egy férfit fosztott ki.