Újabb ellenőrzés a belvárosban

2019. 04. 26., p - 13:21
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A közrend és közbiztonság fenntartása érdekében folytatódott a Budapesti Rendőr-főkapitányság belvárosi akciósorozata az V., a VI. és a VII. kerületben. A rendőrök úgynevezett kamudrog árusokat is elfogtak.

A belvárosban 2019. április 25-én 21 órától, másnap 4 óráig a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Budapesti Közlekedési Központtal, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatallal, az Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósággal, valamint a polgárőrség munkatársaival közösen komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott.

A Budapest V., VI. és VII. kerületében lévő szórakozóhelyeken, valamint azok vonzáskörzetében 136 rendőr, polgárőr, közterület-felügyelő, ellenőr és revizor folytatta az ellenőrzést. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kollégái a társszervekkel együttműködve összesen 188 személyt igazoltattak, közülük hat embert állítottak elő. Egy személyt körözés, öt személyt kábítószer birtoklása miatt állítottak elő. Közülük két férfi ellen ületszerűen elkövetett csalás vétség kísérlet miatt is eljárást indítottak, mert úgynevezett kamudrogot árultak, ami valójában összetört falevél, majoranna, és szódabikarbóna volt. 

A rendőrök a társszervekkel együtt 48 taxist ellenőriztek, hat esetben intézkedtek tevékenységi engedély hiánya miatt, a társhatóságok pedig öt esetben kezdeményeztek eljárást pénztárgép, illetve érvényes taxiengedély hiánya miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a következő időszakban is folytatja – előre be nem jelentett időpontokban – a belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyek ellenőrzését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Emberölés miatt körözik

A budapesti rendőrök azonosították a XVI. kerületben elkövetett életellenes bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.