Újabb emberi maradványok kerültek elő

2024. 03. 28., cs - 10:20
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Már letartóztatásban van az a 49 éves zalaegerszegi férfi, aki úgy megverte élettársát – akit a rendőrök még nem azonosítottak –, hogy az belehalt sérüléseibe. Az elkövető megpróbálta elégetni, végül feldarabolta, és elásta áldozatát. Sajtótájékoztatón számoltak be az ügy részleteiről a rendőrök.

Ahogy arról már közel egy hónapja beszámoltunk, elásott holttestet találtak Zalaegerszegen, a volt szennyvíztelep területén. A rendőrök három órán belül kinyomozták, hogy két férfi szóváltásba keveredett egy ismerőssel, akit megrugdostak, kézzel és egy hosszabb fadarabbal többször megütöttek. Belehalt sérüléseibe, majd az elkövetők elásták a holttestet.

Az eljárás keretében tetemkereső kutyával terepkutatást tartottak a rendőrök a Zala réten és a volt szennyvíztelep környékén, ahol március 19-én délután újabb emberi maradványokat találtak.

A helyszíni szemlét követően a nyomozók azonosították azt, aki összefüggésbe hozható a bűncselekmény elkövetésével. A gyanú szerint a 49 éves férfi tavaly ősszel féltékenységből megütötte, megrugdosta élettársát, aki belehalt sérüléseibe. Ezt követően pokrócokat és matracot tett az elhunytra, és felgyújtotta. Mivel nem sikerült elégetnie, a Zala folyóba dobta a testet. Azonban a víz nem vitte el, ezért újra plédekbe csomagolta és meggyújtotta, több órán keresztül égette. Végül a maradványokat egy recés késsel feldarabolta, beletette egy bevásárlótáskába és elásta. Az áldozat azonosítása még folyamatban van.

A rendőrök elfogták a 49 éves helyi férfit, és halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A bíróság elrendelte letartóztatását.

A bűnügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Vizlendvay József r. őrnagy és helyettese, Séfer József r. alezredes.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mátrix Projekt: Több mint százmilliós kármegtérülés

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztató keretében számolt be egy országos kiterjedésű, bankkártyaadatok megszerzésére, csalásra és pénzmosásra szakosodott bűnszervezet tagjai ellen befejezett ügy részleteiről.

 

Egy sérült, két gyanúsított

Nem adott elsőbbséget egy motorosnak egy teherautó-sofőr Békésen. A fiatalember elesett, fájlalta a lábát, a sofőr és a kollégája ennek ellenére magára hagyták. A rendőrség befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

 

Templomból lopott

Őrizetbe vették a szegedi rendőrök azt a férfit, aki a mórahalmi perselypénzt dézsmálta.

 

Házhoz rendelt rablás

A hevesi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves helyi férfit, aki egy ételfutár bevételét vette el.

 

Ha ismeri, telefonáljon!

A miskolci rendőrök ismeretlen tettes azonosításához kérik az állampolgárok segítségét.

 

Rablás miatt hárman őrizetben

Elcsalták egy lakatlan területre, majd bántalmazták és elvették 47 ezer forintját egy idős férfinek Tiszaburán. A támadók őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.