Újabb két embercsempész őrizetben

2022. 08. 11., cs - 08:57
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád megyei rendőrök egy 40 éves és egy 48 éves embercsempészt, továbbá 19 külföldit fogtak el.

A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának jelzése alapján 2022. augusztus 10-én 13 óra 11 perckor Szécsény belterületén tartóztattak fel egy Fiat Ducato típusú tehergépkocsit. A járművet egy 40 éves szerb férfi vezette, amelynek rakterében 19 magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott. A külföldiek érvényes útiokmányokkal nem rendelkeztek, magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták. 

A rendőrök Szécsény belterületén ellenőrzés alá vonták a feltehetően előfutó gépkocsit is, amelyet egy 48 éves szerb állampolgár vezetett.

Az egyenruhások a két szerb állampolgárt és a 19 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőri intézkedés megakadályozta azt, hogy a két szerb állampolgárságú férfi a Magyarország területére jogellenesen érkező külföldieknek segítséget nyújtson a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a két szerb állampolgár ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A hatóság tagjai a 40 éves és a 48 éves gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tesznek az ügyészségen letartóztatásuk indítványozására. A nyomozók a bűncselekmények elkövetéséhez használt gépjárműveket lefoglalták.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vissza az iskolába

A fővárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint sorozatjelleggel követett el lopásokat a XIII. kerületben; két tanári szobát is kiszemelt.

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

 

Éjszaka a belvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést az V. kerületben péntek éjszaka.

 

Lezárt akta: Felszámolták

Az érdi nyomozók egy 2022-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint egy 29 éves helybéli férfi egy családi házban termesztette a kábítószert.