Újabb kifosztó rendőrkézen

2023. 01. 31., k - 13:02
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A salgótarjáni rendőrök azonosították és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt és egy férfit fosztott ki.

A 32 éves salgótarjáni lakos a Baglyasalja irányába közlekedő autóbusszal utazott 2023. január 29-én a délelőtti órákban, amikor felfigyelt a járművön utazó 76 éves nőre. Miután a buszról leszálltak, a férfi követni kezdte az időskorút, és amikor utolérte egy hirtelen mozdulattal a válláról a táskát letépte. A férfi a válltáskával, a benne lévő készpénzzel, személyes iratokkal, lakáskulccsal és a sértett egyéb használati tárgyaival együtt elszaladt.

Megalapozott a gyanú arra vonatkozóan is, hogy a terhelt a cselekménye előtti napokban Salgótarján belterületén egy buszmegállóban várakozó, ittas állapotban lévő férfit fosztott ki. Az elkövető a sértett mellé ült a padra és beszélgetést kezdeményezett vele. A társalgás közben a sértett a zsebéből egy mobiltelefont vett elő, amit a terhelt azonnal el is vett és az értékkel együtt elfutott.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetőt azonosították, elfogták, előállították és kétrendbeli kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi a kihallgatás során a bűncselekmények elkövetését elismerte. A rendőrök a gyanúsított ruházatának átvizsgálása során az idős nő lakáskulcsát megtalálták. A hatóság tagjai a salgótarjáni lakost őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrt zaklattak

A rendőrök elfogták azt a két pécsi férfit, akik szidalmaztak és fenyegettek egy szolgálaton kívüli rendőrt.

 

Fókuszban az ittas sofőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhat ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év tizenegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.