Újabb munkacélú kizsákmányolót vettek őrizetbe a Fejér megyei rendőrök

2021. 07. 01., cs - 07:18
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésével gyanúsítható 44 éves sárosdi férfit lakóhelyén fogták el.

Egy férfi 2020 decemberében tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy két hónappal korábban a veszprémi piacon egy számára ismeretlen személy leszólította, aki miután bemutatkozott, megkérdezte tőle, szereti –e az állatokat. Az igenlő választ követően tovább folytatták a beszélgetést, melynek során az idegen fizetés ellenében birkapásztorkodást, szállást és ellátást ígért neki. A későbbi sértett elfogadta az ajánlatot, és az éjszakát már az új sárosdi otthonában, egy fából készült, ablakok nélküli lakókocsiban töltötte. Napokig itt élt, és elvégezte a rá rótt feladatokat, majd egy melléképületbe, egy idősebb férfi mellé költöztették át. Személyes okmányait elvették tőle. Az elvégzett munkáiért cserébe bért nem kapott, tisztálkodni nem volt lehetősége, és mint megtudta, a hozzá hasonló sorsú lakótársa nyugdíját is elvette a fogvatartójuk. Tudomása szerint az elkövető a házkörüli munkák ellátására további elesett embereket vett magához, akiket folyamatosan dolgoztatott.

A nyomozás során összegyűjtött információk alapján a rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatba hozható 44 éves férfit, és további négy sértettet.  Számuk várhatóan a büntetőeljárás során tovább bővül.

A Fejér megyei nyomozók a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együtt 2021. június 30-án kora reggel akciót szerveztek a feltételezett elkövető elfogására, és sárosdi otthonában rajtaütöttek a férfin.

A művelet során a rendőrök az elkövető otthonában, továbbá a hozzá köthető ingatlanon kutatást tartottak, és a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítási eszközöket, személyi okmányokat foglaltak le.

A nyomozók a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállított férfit - őrizetbe vétele mellett - emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésével gyanúsították meg, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.  

..

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a betörő

Több millió forintot és arany ékszereket lopott egy férfi Szegeden. A rendőrök elfogták.

 

Országos elismerésben részesült

Szommer Attila, A Déli Agrárképző Centrum Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Kollégium tanára országos rendőrfőkapitányi jutalmat vehetett át Pedagógusnap alkalmából.

 

Kivonták a forgalomból

A bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfi új pszichoaktív anyagot árult Kunmadarason, a karcagi nyomozók őrizetbe vették.

 

Körözött autó Röszkén

A Kecskeméti Rendőrkapitányság által keresett kocsit foglaltak le Röszke közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Ki lehet Ő?

A Szigetszentmiklósi nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.