Unokázós csalók Miskolcon is - legyenek óvatosak!

2020. 09. 22., k - 17:06
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A pénzátutalási szolgáltató munkatársának segítőkész hozzáállása miatt hiúsult meg az a tranzakció, amelyben egy idős asszony akart csaknem egymillió forintot átutalni egy angliai számlaszámra, hogy mentse hozzátartozója életét.

Csalás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettessel szemben.

A nyomozás adatai szerint egy ez idáig ismeretlen férfi 2020. szeptember 20-án a déli órákban felhívott egy 87 éves miskolci hölgyet. A telefonáló az idős asszony fiaként mutatkozott be, majd elmondta, hogy baleset érte és pénzre van szüksége, különben a balesetben szerzett sérülésein kívül további bántódása esik. A hölgy feljegyezte az átutaláshoz részére megadott instrukciókat, majd összeszedte minden megtakarítását, és taxival az egyik Miskolc belvárosában lévő pénzátutalási szolgáltatóhoz ment.

Az idős asszony a pénzátutalási szolgáltató munkatársa részére átadta feljegyzését, és az utalni kívánt összeget, csaknem egymillió forintot. A hölgy a feljegyzés láttán óva intette az idős nénit a tranzakció megkezdésétől és értesítette a rendőrséget. A sértettnek így kára nem keletkezett. A rendőrök kiérkezését követően a sértett felhívta a fiát is, aki elmondta, hogy semmiféle baleset nem érte, nyugodjon meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy akihez olyan telefonhívás érkezik, amelyben a telefonáló arról tájékoztatja, hogy hozzátartozóját baleset érte, mindig kezelje kellő körültekintéssel. Mielőtt  pedig bármilyen átutalást, vagy egyéb tranzakciót kezdeményezne, vegye fel családtagjával a kapcsolatot, és ellenőrizze az esemény valódiságát.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Fehér László

A Tapolcai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a férfi megtalálása érdekében.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.