Utassal együtt akarta ellopni az autót

2023. 05. 09., k - 07:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök rövid időn belül elfogták azt a férfit, akit az sem zavart, hogy utas van abban a személygépkocsiban, amit megpróbált elvinni.

Egy járókelő tett bejelentést a Tevékenység–irányítási Központban 2023. május 3-án 22 óra 25 perckor, hogy egy

XV. kerületi dohánybolt előtt két férfi és egy nő dulakodik egy autó mellett.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, az autó tulajdonosa elmondta, hogy egy pillanatra ugrott be a boltba vásárolni, miközben munkatársnője a kocsiban maradt. A férfi azt is közölte, hogy a slusszkulcsot az autóban hagyta. Amikor bent volt a boltban, beugrott az autóba a nő mellé egy idegen férfi és próbált elhajtani, amit az utas dulakodással megakadályozott. Így a támadó gyalog menekült el a helyszínről; közben egy autót is megrongált.

A kerületi rendőrök a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival azonnal az elkövető után mentek, akiknek a munkáját egy szemtanú is segítette, ugyanis megmutatta, hogy melyik ház udvarába ugrott be a támadó. Meg is találták a férfit, aki egy fenyőfa alatt bújt el, és annak törzsébe kapaszkodva próbálta megakadályozni a rendőri intézkedést.

A 39 éves H. Sándort a rendőrök előállították a XV. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett, garázdaság vétség, valamint könnyű testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.