Utazó bűnözőn út közben kell rajtaütni

2022. 01. 21., p - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Évekig külföldön és Magyarországon bujkált az idős emberek jóhiszeműségét kihasználó csaló; a zuglói nyomozók a bűncselekménysorozat gyanúsítottját az M7-es autópályán, szervezett akcióban fogták el.

Régóta keresték a hatóságok L. Zsoltot, ellene a bíróság és több rendőrkapitányság is adott ki korábban elfogatóparancsot lopás és kifosztás miatt. Az utazó tolvajnak sokáig nem akadtak a nyomára, a hatóságok információja alapján egy ideig külföldön élt, azonban ott is bőven akadt dolga a törvénnyel. L. Zsolt vesztére 2022. január 11-én Zuglóban próbálkozott idős emberek sérelmére bűncselekményt elkövetni.

A XIV. kerületi rendőröknek egy férfi jelentette be, hogy egy idős asszonyt megloptak. A bejelentő a helyszínre érkező járőröknek elmondta, hogy rokonáért érkezett a Hermina útra, amikor látta, hogy egy fehér autó sofőrje leszólította hozzátartozóját. A bejelentő rádudált gyanús férfire, mire az tovább hajtott. A bejelentő felvette rokonát, majd az autó után ment, amely az Ida utcához érve ismét megállt, és leszólított egy idős asszonyt. A nyugdíjas elővette a pénztárcáját és kivett belőle némi aprópénzt, miközben a sofőr több alkalommal a tárca felé nyúlt, majd elhajtott. A bejelentő ekkor nem maradt tétlen, lefotózta a jelenetet, majd az asszony mellé gurult és megkérte, hogy ellenőrizze, megvan-e minden pénze. A nyugdíjas megnézte a tárcáját és rádöbbent, hogy hiányzik 35 ezer forintja.

A zuglói nyomozók a fényképek alapján azonosították a fehér autót, és sofőrjét is. Kiderült, a gépjármű nem L. Zsolté volt, azt korábban egy székesfehérvári ismerőse adta neki kölcsön. A rendőrök minden fejér megyei címet ellenőriztek, amit a férfi korábban lakhelyeként jelentett be, de mindegyik cím hamisnak bizonyult, így ellene elfogatóparancsot adtak ki, és más utat kerestek az előkerítésére.

"Kollégáim a nyomozás során kiderítették, hogy L. Zsolt milyen útvonalon mozog az autóval, majd elfogására akciót szerveztek" – mondta el Zachár Andrea r. őrmester, a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság Bűnüldözési Alosztályának nyomozója.

 

Zachár Andrea r. őrmester, nyomozó
Zachár Andrea r. őrmester, nyomozó

 

A fehér gépkocsit január 11-én látták meg az M7-es autópályán. A járművet követték, majd nemsokkal később megállították, és L. Zsoltot elfogták. A rendőrök L. Zsolttól pénzt és mobiltelefont foglaltak le. Az eljárás során a 46 éves férfit háromrendbeli kifosztás bűntett miatt hallgatták ki, mivel megalapozott gyanú volt arra, hogy hasonló módszerrel követett el bűncselekményt Budakeszin, valamint Budapest I. kerületében is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói L. Zsoltot őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt. ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pontymentés

A rendőrök tetten érték a halőrök segítségével azt a férfit, aki a nyékládházi Gólem tavon - tilalom idején - kifogott egy méretes pontyot. A „sértett” az összefogás eredményeként visszakerült az élőhelyére.

 

Büszkék vagyunk rájuk

Szabadidejükben mentettek életet a mezőtúri rendőrök. Az életmentés jutalmat érdemelt.