Üzletszerű autómentők

2022. 12. 05., h - 09:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A ferencvárosi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a két férfival szemben, akik a gyanú szerint 12 autót loptak el a fővárosból, autópálya pihenőkből, illetve vidéki városokból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytatott eljárást G. Gyulával és F. Tamással szemben, akik a nyomozók gyanúja szerint 2019 novembere és 2020 májusa között 12 személygépkocsit loptak el Budapestről, Győrből, az M1 autópálya egyik pihenőjéből, Budaörsről, Dunakesziből és Tatáról.

A rendőrök egy telephely átkutatása során ellenőriztek több gépjárművet, amikor több körözött, valamint ismeretlen eredetű járművet is találtak. A nyomozók visszakövették a szállítást végző trélereseket, majd megállapították, hogy a két férfi a településeket járva szemelt ki elhagyatott vagy műszaki hibás járműveket, majd bárkinek az engedélye vagy kérése nélkül eltulajdonították azokat, és eladták autóbontók részére. Négy alkalommal V. Csaba nevű társuk is részt vehetett a bűncselekmények elkövetésében.

A nyomozók ezen kívül három másik férfit a lopott járművek megvásárlásáért számoltattak el.

A nyomozók F. Tamást és G. Gyulát tizenkét-rendbeli lopás bűntettel, valamint utóbbit még egyrendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettel is gyanúsítja. V. Csabát négyrendbeli lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. T. Imre, valamint D. Ferenc fejenként négyrendbeli pénzmosás bűntettéért felelhetnek, míg G. Árpádnak egyrendbeli pénzmosás bűntettét róttak a terhére.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat pedig megküldték az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mozgó sorfal, lánc, védelmi alakzat, folyosó…

Csak néhány azok közül a csapatszolgálati elemek közül, amiket a Készenléti Rendőrség (KR) kiképzési és módszertani szakemberei gyakorlatban tanítottak meg a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Ezred tízfős csoportjának. A rendőrök által tartott kétnapos tömegkezelési tréning a KR központi objektumában zajlott.

 

Őrizetben a késdobáló

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a csobaji férfit, aki kést dobott a felesége hátába.

 

Tudta, mit tesz?!

Csaknem tragédiába torkollott egy családi vita Tiszaderzsen. Egy férfi láncfűrésszel vágta meg édesanyja kezét, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Elfogták a rablás elkövetőit

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének munkatársai két fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy bántalmaztak egy idős férfit és elvették a pénzét.

 

Reszkessetek, betörők!

Több lakásba hatolt be két makói férfi az elmúlt esztendőben Csongrád-Csanád vármegyében. A szegedi nyomozók véget vetettek a sorozatnak, a duót elfogták és őrizetbe vették.

 

Felismeri a férfit?

A soproni nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen személy azonosításához.