Vádat emelhetnek a fiatal nő ellen, aki interneten verte át vásárlóit

2023. 03. 21., k - 13:08
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kaposvári rendőrök befejezték a nyomozást.

Az eljárás adatai szerint egy kaposvári nő feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki 2022 júniusában egy internetes hirdetési oldalon cipőt hirdetett kedvező áron. A sértett a kért összeget elutalta a megadott bankszámlaszámra, ám a terméket nem kapta meg, a hirdetővel a kapcsolatot felvenni pedig nem tudta.

A nyomozás során több tucat hasonló esetre is fény derült, a csaló 2021 novemberétől 2022 júniusáig többszázezer forint értékben károsította meg országszerte a sértetteket. Az egyenruhások az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, akit őrizetbe vettek és 42 rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A 25 éves tatai I. Nikoletta a bűncselekmények elkövetését elismerte, és vállalta, hogy a pénzt a károsultaknak visszafizeti.

A Kaposvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket befejezték, az ügy iratait a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Kaposvári Járási Ügyészség részére.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai az online vásárlással kapcsolatban:

  • Lehetőség szerint ne magánszemélytől, hanem webáruházban vásároljon.
  • A szabályosan működő webáruházak rendelkeznek adatvédelmi szabályzattal, vagy az üzletszabályzat kitér a személyes adatok védelmére, és meghatározza a vásárlás legfontosabb feltételeit.
  • A legjobb az utánvételes vásárlási mód választása, ami azt jelenti, hogy az áru ellenértékét utólag, a terméket kiszállító személy részére kell átadni.
  • Bankkártya használata esetén lehetőség szerint olyan webáruházban vásároljon, amelynél a fizetés valamely banki oldalon keresztül történik.
  • Bankkártyánkkal kapcsolatos adataira csak a fizetést bonyolító bank oldalán válaszoljon!

Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jelentkezzen, ha látta!

A bicskei rendőrök közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény szemtanúinak felkutatásában kérik a lakosság segítségét.

 

Lezárt akta: visszajárók

A Makói Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást két fiatalkorú ügyében, akik parfümöket loptak Makón.