Varázsszőnyeg

2021. 03. 07., v - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Magát iráninak, szőnyegét perzsának hazudta a román férfi, hogy idős embereket csapjon be. A budapesti rendőrök csalással gyanúsítják őt és bűntársát.

Idős embereket károsított meg egy férfi tavaly Budapest II. kerületében. Kiszemelt áldozatait az utcán szólította meg, és szőnyeget kínált nekik ajándékba. Azt is felajánlotta, hogy autóval havaviszi őket. A magát iráni származásúnak valló férfi a sértettek lakásánál letette a szőnyegeket, majd a perzsának mondott szőttesekért mégis anyagi ellenszolgáltatást akart. Végül minden alkalommal több pénzt szerzett, mint amennyit az általa adott szőnyegek értek. Egy alkalommal a bankautomatáig kísért egy idős férfit, a levenni kívánt tízezer forinthoz az ATM-en beütött még egy nullát, majd a kiadott százezer forinttal elfutott.

A feltételezett elkövetőt és társát 2020. november 18-án fogták el a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói. A 38 éves román állampolgárt hatrendbeli csalás bűntett, 30 éves, szintén román állampolgárságú társát egyrendbeli, társtettesként elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a II. kerületi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnésnek indult

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárás keretében folytatják tovább a keresést.

 

Cseh embercsempészeket fogtak el

A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe veszik, a határsértőket pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy szegedi férfi ellen aki betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott.

 

Fogadónapot tart a főkapitány

Czinege László r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőr-főkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.