Vége a drogbiznisznek

2024. 04. 18., cs - 11:26
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy 40 éves nő anyagi haszonszerzés céljából árusított új pszichoaktív anyagot, a salgótarjáni rendőrök azonban pontot tettek az ügy végére, és őrizetbe vették.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai április 16-án reggel kutatást tartottak abban a városi családi házban, ahol a gyanú szerint egy 40 éves nő másfél éve árusít új pszichoaktív anyagot helyieknek. Az ingatlanban kollégáink barnás színű anyagot foglaltak le, amelyet az igazságügyi szakértő megvizsgált, és megállapította, hogy N-etil-norpentedron hatóanyagot tartalmaz, amely új pszichoaktív anyagnak minősül. A nő üzletelését alátámasztja, hogy a vevők ellen indult eljárásba bevont szakértők megállapították, a vásárlók szervezetében kimutatott hatóanyag és az egyes fogyasztóknál megtalált drog megegyezik a gyanúsított által árult szerrel.

A nyomozók a nő lakóhelyén vagyonvisszaszerzés keretében különböző értéktárgyakat – hangprojektort, televíziókat, szerszámgépeket – foglaltak le.

A nő a felelős állattartás szabályait is figyelmen kívül hagyta, ugyanis a rendőrök az esős, hidegebb időben az udvaron egy kutyát találtak, összegömbölyödve feküdt a földön. Esélye sem volt az eső elől fedett helyre húzódni, ugyanis 1,5 méteres lánccal kötötte ki egy betonoszlophoz. Az egyenruhások az ebet alultáplált, elhanyagolt, legyengült állapotban találták meg, illetve a fején több kezeletlen, elfertőződött sérülés is volt. Munkatársaink intézkedtek annak érdekében, hogy a kutya biztonságos helyre kerüljön, és átadták az állatvédő szervezet képviselőjének.

A salgótarjáni nyomozók előállították a 40 éves salgótarjáni lakost, és kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamint állatkínzás vétség miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Részrehajlás nélkül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszautasítja a Mérce és a Magyar Jelen állításait.

 

Fokozott rendőri jelenlét

Hétvégén Komárom-Esztergom vármegye közútjain közlekedésrendészeti ellenőrzések várhatóak.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Újabb díler rács mögött

Egy törökszentmiklósi lakost vettek őrizetbe a rendőrök, akik környékbelieket látott el illegális szerekkel.

 

Polgárőr tartotta vissza a betörőt

Nem tudott ellopni semmit, mérgében végül egy autót rongált meg. A rendőrök kiérkezéséig a dunavecsei polgárőr visszatartotta a férfit.