Vége a víg napoknak

2024. 02. 13., k - 11:07
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Más megdolgozott azért, amit ő elvitt, eladott, és a pénzből élte a világát. A jászsági nyomozók pontot tettek a lopássorozat végére.

Egy 33 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy február 9-én reggel bement egy jászkiséri családi ház udvarára, és a melléképületből elvitt egy 25 literes tejeskannát. A sértett tetten érte a tolvajt, aki elszaladt. Bejelentést követően a rendőrök elfogták, majd előállították a férfit a Jászapáti Rendőrőrsre, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók az ő személyéhez kötnek további 11 bűncselekményt is, amiket jászkiséri sértettek sérelmére követett el 2023. december és 2024. február között. A gyanúsított vitt mindent, ami mozdítható volt: pálinkafőző berendezést, gázpalackot, kukát és taligát, kerékpárokat, kézi- és elektromos szerszámokat, terménydarálót, vasasztalt, füstölt húst, 10 tábla szalonnát, de volt olyan eset is, amikor a ház oldalára felszerelt klímát lopta el. Beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a megszerzett értékeket pénzzé tette.

A nyomozó hatóság őrizetbe vette a tettest, és kezdeményezte letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.