Véget ért a sanyargatás

2022. 07. 07., cs - 09:20
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi rendőrök őrizetbe vettek egy férfit és élettársát, akik a gyanú szerint egy nőt bezártak, bántalmaztak, prostitúcióra kényszerítettek és az ebből szerzett pénzt is elvették tőle.

A nyomozás adatai szerint a páros 2021 novemberében ismerkedett meg a kiszolgáltatott helyzetben lévő, külföldről hazaérkező nővel, akinek munkalehetőséget és szállást ajánlottak. A. Jákob és L. Bettina a nőt egy általuk bérelt újbudai apartmanba vitték, ahol közölték vele, hogy ezután prostituáltként fog dolgozni. A sértett ennek ellenállt, ezért A. Jákob többször megütötte, majd fényképfelvételeket készített róla, és azokat egy internetes oldalra is feltöltötte.

A kiszolgáltatott helyzetben lévő és prostitúcióra kényszerített nőnél jelentkező férfiakkal az időpontokat és a fizetendő összegek mértékét L. Bettina egyeztette. A férfi és a nő a sértett által keresett pénzt elvették, folyamatosan felügyelet alatt tartották és szökésének megakadályozása érdekében iratait is elvették. A személyi szabadságától megfosztott nőt A. Jákob napi szinten bántalmazta, és arra kényszerítette, hogy közösüljön vele. A nő a bántalmazások következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A sértett végül hónapokkal később sikerült megszöknie és feljelentést tennie a rendőrségen. A fővárosi rendőrök a 24 éves A. Jákobot és a 23 éves L. Bettinát 2022. július 4-én elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály nyomozói a férfit emberkereskedelem, személyi szabadság megsértése, szexuális erőszak, súlyos testi sértés bűntett és okirattal visszaélés vétség, míg társát emberkereskedelem, személyi szabadság megsértése bűntett gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a bíróság elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.