Véget nem érő bűnlajstrom

2023. 02. 03., p - 07:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A III. kerületi rendőrök elfogtak egy háromszoros körözött férfit, aki amellett, hogy eltiltás hatálya alatt, bódult állapotban, engedély nélkül vezetett autót, kábítószert is birtokolt.

Egyszerű közúti ellenőrzésnek indult egy intézkedés 2023. január 30-án éjjel Budapest III. kerületében, a Ladik utcában. Egy autó sofőrjét igazoltatták a III. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei, amikor kiderült, hogy a férfi ellen - két lopás, valamint meg nem kezdett elzárás büntetés miatt - három körözés van érvényben. A bűncselekmények sora ezzel nem ért véget. Kiderült, hogy P. Krisztiánnak soha nem volt vezetői engedélye, ezúttal pedig járművezetéstől eltiltás hatálya alatt is állt.

A járőrök a 45 éves férfit előállították a III. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a ruházatátvizsgálás során a zsebében 11,5 gramm fehér színű kábítószergyanús anyagot találtak, alufóliába csomagolva. Nem csak a zsebében, de a férfi szervezetében is megtalálható volt a szer; az alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

A kerületi nyomozók P. Krisztiánt kábítószer birtoklása vétség, járművezetés bódult állapotban vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.