Véget vetettek a fényűzésnek

2021. 11. 08., h - 13:19
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A nyíregyházi nyomozók vetettek véget két kállósemjéni férfi luxuséletének, amit prostituáltként foglalkoztatott nők keresete biztosított számukra.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kitartottság és prostitúció elősegítése bűntettek megalapozott gyanújával folytat nyomozást B. Gy. 27 éves és B. B 26 éves kállósemjéni lakosok ellen. A megalapozott gyanú szerint a két férfi éveken át élt abból, hogy nőkkel színlelt párkapcsolatot alakítottak ki, akiket miután bizalmukba férkőztek, rábírtak arra, hogy prostitúciós tevékenységet végezzenek, és az abból származó bevételük jelentős részét nekik adják. A nők keresetéből B. Gy. és B. B. saját megélhetésüket finanszírozták, anyagi jólétük megteremtésére fordították, és teljes egészében felélték. A gyanúsítottak internetes oldalon hirdették a nők szolgáltatásait, de szervezték a külföldre szállításukat, és biztosították a szálláshelyüket is. Elfogásukig mindkét gyanúsítottnak külföldön is több nő dolgozott, akik keresetüket szinte teljes egészében nekik adták.

A nyíregyházi nyomozók B. Gy.-t kállósemjéni otthonában a Jonatán Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak részvételével, B. B.-t Budapesten a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársainak a segítségével fogták el 2021. november 2-án. A rendőrök a gyanúsítottaktól készpénzt, nagyértékű autókat, ékszereket, és elektronikai berendezéseket foglaltak le, amelyeket a bűncselekmények elkövetéséből származó vagyonból vásároltak.  

A rendőrök a két férfit kitartottság bűntette és más bűncselekmények gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztésükre, valamint az ügyészség indítványára az illetékes bíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kihasználta a helyzetet

Lezárult a nyomozás annak a nőnek az ügyében, aki nem leadta, hanem eltette azt a pénztárcát, amit egy kiskundorozsmai boltban talált.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.