Végkielégítette magát

2022. 08. 01., h - 10:57
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Elfogtak egy 25 éves férfit, aki az utolsó munkanapján 400.000 forinttal távozott egy lajosmizsei pékségből. A tolvajnak ezen kívül másik két lopásért is felelnie kell, amelyeket 18 éves társával követett el.  

Az egyik lajosmizsei pékségbe keresett alkalmazottat a hely üzemeltetője idén júliusban. Az állásra egy fiatal jelentkezett, a feladata pedig pizzasütés lett volna. Az alkalmazott megjelent pár alkalommal, azonban hamar kiderült, hogy nem képes elsajátítani a szakmát. Munkaadója egy hét eltelte után úgy döntött, közli a férfival az alkalmatlanságát és megkéri, hogy többet ne jöjjön. A férfit utolsó munkanapján pár órára magára hagyta főnöke, aki ezt kihasználva zsebre vágott 400.000 forintot, majd távozott. A tulajnak hamar feltűnt a hiány, és a kamera felvételét visszanézve biztossá vált a tolvaj kiléte. A sértett bejelentette a lopást a rendőrségen.

A nyomozás során kiderült, hogy az alkalmazott állnéven mutatkozott be, azonban az elkövető nem volt ismeretlen a rendőrök számára, így a kamerafelvétel segítségével hamar beazonosították. Kiderült, hogy más lopás is a rovására írható a 25 éves makói tolvajnak. Tavaly októberben két tanyára is betört Kecskemét külterületén. Egyik alkalommal használati cikkeket, szerszámokat és egy Tv-t vitt el, másik alkalommal épp kirámolt egy hűtőszekrényt és egy korongvágót, amikor megzavarták, így zsákmány nélkül volt kénytelen távozni. Ezeknél a lopásoknál társa is volt, egy 18 éves lajosmizsei férfi. Az idősebb tolvajt őrizetbe vették a tegnapi napon, fiatal társa jelenleg szabadlábon védekezhet. A rendőrök kezdeményezik a 25 éves letartóztatását.

 

A kép illusztráció


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

 

6 óra mérlege

A rendőrök kicsivel több mint 1000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 3 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.

 

Segítsen, ha felismeri!

A soproni nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen nő azonosításához.

 

40 kilométer 20 perc alatt

Budapestig szántotta az aszfaltot két szentendrei rendőrautó, közrefogva egy civil járgányt. Nem megállítani akarták, hanem biztonságosan és minél hamarabb szülőszobába juttatni a benne ülő anyukát.

 

Egy nap alatt rendőrkézen

A gyanú szerint egy férfi betört egy műterembe és egy cukrászdába Debrecenben. A helyi nyomozók 24 órán belül elfogták.