„Véreb módjára jártuk az utcákat”

2022. 01. 19., sze - 11:11
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök őrizetbe vették a XVI. kerületi halálos késelés gyanúsítottját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hajtóvadászatot folytatott a 2022. január 16-án éjjel a főváros XVI. kerületében történt emberölés tettesének felkutatása érdekében. Az Életvédelmi Osztályon létrehoztak egy húszfős nyomozócsoportot, melynek tagjai kizárólag ezzel az üggyel foglalkoztak, de mellettük a BRFK számos más egysége is bekapcsolódott az adatgyűjtésbe.

A nyomozás részleteiről dr. Pál Adrián r. ezredes Budapest rendőrfőkapitánynak bűnügyi helyettese sajtótájékoztatón számolt be január 19-én. A rendelkezésre álló adatok szerint a későbbi áldozat az erkélyéről vette észre a környéken gyanúsan ólálkodó férfit, utána ment, hogy megállítsa, mire az ismeretlen szíven szúrta. A mentők és az orvosok hiába küzdöttek életéért, már nem lehetett megmenteni. Az ezredes elmondta, hogy a rendőrök véreb módjára, házról-házra járták az utcákat, rögzítve minden nyomot, összegyűjtve a legapróbb információmorzsákat, meghallgatva minden lehetséges tanút. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a bűncselekménytől számított 38. órában XVI. kerületi tartózkodási helyén elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 39 éves férfit.

A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy hol rejtette el a gyilkossághoz használt, majd elmosott kést egy kerítés oszlopában. A rendőrök lefoglalták az elkövetéskor viselt ruhákat is, kivéve a kabátot, amit a férfi kidobott, a szemetest pedig azóta kiürítették.

A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vette, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.