„Viccesnek találtam az egészet”

2023. 01. 04., sze - 07:42
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ezt mondta gyanúsítotti kihallgatásán az a fiatal, aki karácsonykor a nagysápi betlehemből ellopott két szobrot.

Egy barátjától tartott hazafelé a 19 éves férfi 2022. december 25-én hajnalban. Útja a nagysápi templom mellett vezetett, ami mellett egy betlehem állt. A fiatalnak megtetszettek az abban lévő szobrok, amelyek közül kettőt magával vitt. Másnap reggel az elkövető átgondolta tettét és felkereste a helyi polgármestert. Bevallotta, hogy ő lopta el a szobrokat, amiket még aznap visszavitt. A helyi lakost január 3-án lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki a dorogi nyomozók, aki beismerte tettét. Elmondta, hogy viccesnek találta a két szobor ellopását, másnap azonban megbánta tettét.

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.