Visszaadták a nyugdíját

2022. 07. 19., k - 09:58
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A ceglédi nyomozók öt órán belül felkutatták azt a nőt, aki elrabolta egy idős, demens asszony járandóságát.

A 75 éves nyugdíjast főként kedvességéről ismerik lakókörnyezetében. Szeret beszélgetni, idegenekkel is szóba elegyedik. Néhány hónappal ezelőtt kezdődött ismeretsége egy kutyasétáltató nővel, egy-két alkalommal kávézni is meghívta magához. Egy idő után egy-egy ezressel kisegítette ideiglenes pénzzavarában, valószínűleg ilyenkor figyelhette ki a nő, honnan, mennyit vesz elő az idős. Múlt hónapban eltűnt 130 ezer forintja, bár később nem emlékezett, hogy valaki elvette tőle, elköltötte, vagy valahova elpakolta, de már nem tudta, hova. Legutóbb azonban egyértelmű volt a helyzet. Az asszony 2022. július 14-én vette át nyugdíját, erre csapott le alkalmi ismerőse. A ruhásszekrényben tartott pénztárcából kivette a 171 ezer forintot, ám lebukott. Az idős próbálta visszaszerezni pénzét, de a nő ráfogott a kezére, dulakodtak, majd a földre estek. Egy elhullajtott húszezres maradt csak a nyugdíjból, a többivel a nő elmenekült.

A történtekről másnap reggel értesítették a rendőrséget. A rabló nevét nem tudták, házi kedvence alapján igyekeztek szűkíteni a kört. Az egyik, kutyáját rendszeresen sétáltató nyomozó emlékezett egy, blökijét a környéken sétáltató nőre, akinek csuklójára otthonában kattintották a bilincset. Az elrabolt 151 ezer forint nyugdíjból az ágyneműtartóban 149.500 forintot megtaláltak, lefoglaltak és visszaadták a 75 éves áldozatnak.

A 45 éves asszonyt a korábbi lopással és a mostani rablással is meggyanúsították, beismerő vallomást tett.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntettének, valamint lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást, egyben kezdeményezték a nő bíróság elé állítását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.