Visszaélt a menekült helyzetével

2022. 03. 18., p - 09:55
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy általa átmenetileg befogadott nő sérelmére elkövetett szeméremsértéssel gyanúsít egy férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az egyik civil segélyszervezeten keresztül ajánlott szállást néhány napra egy Ukrajnából a Keleti pályaudvarra érkező nőnek egy férfi 2022. március 16-án. A segélyszervezet munkatársa azonban még az éjjel másik szálláshelyre vitte a menekültet, miután az asszony üzenetet írt neki, hogy a házigazda zaklatta: meztelenre vetkőzött mellette és önkielégítést végzett. A rendőrséget másnap délelőtt értesítették. A Budapesti Rendőr-főkapitányság haladéktalanul intézkedett, és a szükséges nyomozási cselekményeket követően XXII. kerületi lakásán elfogták a feltételezett elkövetőt. A 40 éves férfit a fővárosi nyomozók március 17-én szeméremsértés vétség megalapozott gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A gyanúsított nem tett vallomást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb fogás

Egy 18 éves szerb sofőr ellen indul büntetőeljárás, aki kilenc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.