Vitt, amit bírt

2023. 01. 04., sze - 09:46
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság őrizetbe vette azt a 30 éves helyi lakost, aki az év végét és az újév elejét is bűncselekmények elkövetésével töltötte.

A rendőrségre 2022. december 3-án tett bejelentést egy salgótarjáni férfi, miszerint a városközponti társasház első emeletén lévő lakásába testvérét éjszakára beengedte, azonban reggel hazaérve tapasztalta, hogy az este folyamán hozzátartozója különböző értékekkel együtt távozott. A 30 éves elkövető ágyneműhuzatokból kötélzetet készített, amelyet az erkélyhez felerősített és a bejelentő gamer asztali számítógépét és LCD televízióját annak segítségével leengedte, majd ő is lemászott és ismeretlen helyre távozott. A lopással a férfi testvérének közel 500.000 forint kárt okozott.

Ezt követően a salgótarjáni lakos az újév első napjának hajnalán a fotocellás üvegajtót betörve és szétfeszítve bejutott egy városközponti bevásárlóüzlet vevőterébe és szeszes italt, valamint édességet tulajdonított el. A lopással a férfi több mint 30.000 forint, míg a rongálással 500.000 forint kárt okozott.

A férfi 2023. január 2-án éjszaka szintén ennek az üzletláncnak a Zagyvapálfalva városrészen található üzletébe ment be ugyanazzal az erőszakos módszerrel. Egy szemetes kukával a bejárati fotocellás üvegajtókat bezúzta, és a vevőtérből szintén alkohol tartalmú italokat és édességet tulajdonított el. A lopással a férfi ez alkalommal több, mint 60.000 forint, míg a rongálással 500.000 forint kárt okozott.

A hatóság tagjai a férfit elfogták és kétrendbeli lopás bűntett és egyrendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A salgótarjáni lakos a bűncselekmények elkövetését elismerte, őt a hatóság tagjai őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.