Vittek mindent a nyaralóból – rendőrkézen a betörőpáros

2023. 11. 30., cs - 15:40
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat együttműködésével azonosították a Baranya vármegyei elkövetőket.

A sértett 2023. október 21-én tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a csopaki nyaralójába ismeretlen tettesek betörtek, és onnan kerékpárt, mosógépet, radiátorokat és különböző szerszámokat vittek el több mint félmillió forint értékben. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság nyomozói a Nemzeti Védelmi Szolgálat közreműködésével azonosították a feltételezett elkövetőket, majd november 28-án délelőtt a 35 éves szigetvári férfit a Baranya vármegyei Kővágószőlősön, 44 éves szentlőrinci társát pedig otthonában fogták el.

A rendőrök mindkét tettest előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vételük mellett a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik ellenük eljárás. A Nemzeti Védelmi Szolgálat információi alapján megállapítást nyert, hogy a páros több dunántúli településen, illetve Ausztriában is követett el vagyon elleni bűncselekményeket.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság kezdeményezte az ügyészségen az elkövetők letartóztatását.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zaklatás miatt felelhet

A gárdonyi rendőrök befejezték a nyomozást annak a 20 éves férfinak az ügyében, aki ősszel gáz-riasztó fegyverrel fenyegetett meg egy párt.

 

Eltűnt Orsós László

A dombóvári rendőrök a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú eltűnése kapcsán.

 

Három nap, négy elfogás

Nagykerekinél egy körözött autót foglaltak le, míg Ártándon három körözött személyt fogtak el a rendőrök.

 

Halmozta a bajt

A győri rendőrök egy helyi sofőrrel szemben indítottak büntetőeljárást, aki egy időben három jogsértést is elkövetett.

 

Veszélyesek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonkét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év hetedik hetében.

 

Vasrudas rongáló

A budapesti rendőrök azonosították a férfit, aki betörte egy józsefvárosi pártiroda ajtóüvegét.