Vizsgálat helyett erőszakosan fogdosta betegét egy budapesti orvos

2023. 07. 31., h - 07:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A fővárosi nyomozók a háziorvos ellen folytatott eljárást befejezték és az ügy iratait vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.

Az adatok szerint egy nő 2021. július 21-én lábzsibbadása és a lábában lévő bizsergő érzés miatt elment egy fővárosi szakorvosi rendelőbe, ahol a rendelő háziorvosi ügyeletén lévő orvosnak elmondta a panaszait. A doktor, miután a panaszokat meghallgatta, megkérte a nőt, hogy feküdjön fel a kezelőágyra, majd vizsgálat helyett orvosi hivatásából eredő hatalmi helyzetével visszaélve fogdosni kezdte. A sértett ennek ellenállt, mire az orvos jelezte, hogy a vizsgálatot befejezte, és ellátás nélkül hazaküldte a nőt, aki panasszal élt a történtek miatt a betegjogi képviselőnél.

A sértett mindezeken túl a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz fordult, akik nyomozást kezdeményeztek a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának nyomozói az eset miatt büntetőeljárást indítottak, amely során a jemeni állampolgárságú orvost szexuális kényszerítés bűntett és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe is vették. 

Az is kiderült, hogy a férfinak 2020. január 1. óta nem volt érvényes praxisengedélye. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.