Zsarolás miatt őrizetben

2024. 02. 09., p - 10:08
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult három sümegi elkövetővel szemben.

A sértett 2024. február 5-én este Sümeg egyik utcájában tolta a kerékpárját, amikor odament hozzá három helyi fiatal. A 17 éves fiú pénzt kért tőle, és miután ő ezt megtagadta, a 21 éves lány kirántotta a biciklit a kezéből, 16 éves barátnője pedig elvette a telefonját. A fiú ezután megütötte a sértettet, aki ennek következtében elesett. A két lány mindeközben átkutatta a kabátját, amiben pénzt kerestek. Erre a 21 éves elkövető megfenyegette, ha nem ad pénzt, hívni fogja a rendőröket. A sértett erre elővett 40 ezer forintot, és odaadta neki.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, majd rövid időn belül kézre kerítették őket. Előállításukat követően a nyomozók – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. Zsarolás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy sérült, két gyanúsított

Nem adott elsőbbséget egy motorosnak egy teherautó-sofőr Békésen. A fiatalember elesett, fájlalta a lábát, a sofőr és a kollégája ennek ellenére magára hagyták. A rendőrség befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

 

Templomból lopott

Őrizetbe vették a szegedi rendőrök azt a férfit, aki a mórahalmi perselypénzt dézsmálta.

 

Házhoz rendelt rablás

A hevesi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves helyi férfit, aki egy ételfutár bevételét vette el.

 

Ha ismeri, telefonáljon!

A miskolci rendőrök ismeretlen tettes azonosításához kérik az állampolgárok segítségét.

 

Rablás miatt hárman őrizetben

Elcsalták egy lakatlan területre, majd bántalmazták és elvették 47 ezer forintját egy idős férfinek Tiszaburán. A támadók őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.