Zsarolók rács mögött

2024. 05. 22., sze - 15:05
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói pénz átvételénél érték tetten azt a 26 éves zsarolót, aki társával bűnös módon több mint egymillió forintot csalt ki ismerősétől.

Egy balassagyarmati férfi 19 éves társával közösen kitervelve egy felnőtt társkereső weboldalon női álprofilt hozott létre. Ezzel a profillal önmagát nőnek kiadva felvette a kapcsolatot egy közös ismerősükkel, egy 37 éves helyi férfival. A csetelés során – zsarolási szándékkal – erotikus tartalmú képet kért és kapott a férfitól. Ezzel a fotóval kezdte zsarolni a sértettet, hogy amennyiben nem fizet, akkor a képet és az elektronikus beszélgetést megmutatja a férfi barátnőjének. Az áldozat a kapcsolatát féltve április elejétől több alkalommal összesen 1 077 000 forintot adott, illetve utalt át kisebb-nagyobb összegekben zsarolójának. A feljelentés után a 26 éves zsarolót május 8-án a hallgatásért cserébe követelt újabb összeg átvétele után fogták el a nyomozók, és állították elő a kapitányságra, ahol zsarolás bűntett miatt hallgatták ki, vették őrizetbe és kezdeményezték letartóztatását.

Az adatgyűjtés eredményeként az elkövető szintén balassagyarmati 19 éves férfi társát – a zsarolás értelmi szerzőjét – május 15-én fogták el. Kihallgatása után őrizetbe vették őt, és kezdeményezték letartóztatását. A folyamatban lévő ügyben bűnsegédi minőségben a nyomozók egy 18 éves szügyi nőt is kihallgattak, aki a zsarolók rendelkezésére bocsátotta a folyószámláját. A bíróság elrendelte a két férfi letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Duplázott

Óbudán 50 helyett 101-gyel mértek be egy autóst. Rajta kívül 41 gyorshajtót regisztráltak 7 és fél óra alatt.