Zsarolókat fogtak el a debreceni nyomozók

2022. 12. 06., k - 08:38
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsítottak 2 millió forintot követeltek egy férfitól.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat védelmi tevékenysége során kapott információk alapján indult nyomozás 2022 novemberében a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. A gyanú szerint egy 16 éves és egy 20 éves fiatal férfi 2 millió forintot követelt a sértettől. Egy debreceni bevásárlóközpontot jelöltek meg az átadás helyszínének és abban maradtak, hogy 2022. december 1-jén délelőtt találkoznak. A 20 éves férfi, aki egyébként az ötletgazda volt, Budapesten tartózkodott, fiatalkorú társa ment a megbeszélt helyszínre.

Ahogy átvette a pénzzel teli borítékot, „rendőrség” felkiáltásra lett figyelmes, a következő pillanatban pedig már a földön fekve, megbilincselve találta magát. Társát Budapesten fogták el a nyomozók.

A gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket a rendőrök és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Mindketten részeletes beismerő vallomást tettek. A Debreceni Járásbíróság 2022. december 4-én a 20 éves gyanúsított bűnügyi felügyeletéről döntött, míg fiatalkorú társa az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást velük szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Bilincsben a tolvaj

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki táblagépet, laptopot és kerékpárt is lopott a városban.

 

Lopás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.