Díjkitűzés – nettó 1.000.000 forint a nyomravezetőnek

2022. 12. 21., sze - 16:03
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Bódvalenkén elkövetett emberölés bűntett elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében tűzött ki nyomravezetői díjat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 05000/737/2022. bűnügyi számon folytat nyomozást emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Bejelentés alapján jelentek meg a járőrök 2022. december 16-án a délelőtti órákban egy bódvalenkei lakásnál, ahol holtan találták az ott lakó nőt. A helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta, oly súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen elhunyt.

Az ügyben a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 1.000.000 forint, azaz egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. Továbbá a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. A névtelenség megőrzése mellett is tehetnek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, de ezen túlmenően a 06-70/197-6313-as telefonszám is rendelkezésre áll.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.