Egy elfogva, társát keressünk!

2024. 05. 09., cs - 14:22
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az érdi rendőrök 6 órán belül azonosítottak két elkövetőt, akik otthonában raboltak ki egy idős nőt.

Pár napja egy 66 éves asszony a konyhájában serénykedett, amikor különös zajt hallott, pillanatok múlva két, számára vadidegen férfivel találta szembe magát a nappalijában. Mint utóbb kiderült, az ablakon keresztül jutottak be.

Egyikük a nő mögé állt, és üvöltözve fenyegette: adja át minden értékét, ellenkező esetben megölik. Eközben társa egy szatyrot degeszre tömött élelmiszerrel, majd elvették a telefonját és elmenekültek a helyszínről.

Az idős feljelentésére a helyi nyomozók akcióba léptek, 6 órán belül elfogták az egyik elkövetőt, erőszakkal elvett zsákmányukat visszaadták tulajdonosának. Az 50 éves hajléktalan férfi kihallgatásakor bevallotta a bűncselekmény elkövetését. Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta letartóztatásban lévő S. Csaba ellen rablás bűntette miatt folytatja le a további eljárást.

Társa még szökésben van, de a személye már nem ismeretlen hatóságunk előtt, a rendőrök körözést adtak ki ellene.
 

1

Egyben kérik, ha a képen látható 25 éves Csapó András Józsefet felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen az Érdi Rendőrkapitányságon (Érd, Felső utca 4. szám), vagy hívják a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2898-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a „Telefontanú” 06-80-555-111 zöldszámán, vagy a 112 segélyhívón.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés a hídon

Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit.

 

Eltűnt Schofhauzer Ilona

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az 56 éves hölgy megtalálása érdekében.

 

Kabátja alá rejtette

Két üveg whiskeyt és két doboz energiaitalt akart ellopni egy fiú Kazincbarcikán, egy szabadnapos rendőr fogta el.

 

Közlekedési balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennégy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonnegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.