Megtalálta - nem adta le

2022. 06. 05., v - 06:33
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Telefont hagytak el a győri szórakozóhely teraszán az asztalon, amit a megtaláló nem adott le.

A Győri Rendőrkapitányság 08010/1949/2022. bűnügyi számon jogtalan elsajátítás vétségének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján, a képeken látható ismeretlen férfi gyanúsítható azzal, hogy 2022. május 29-én 2 óra körül Győrben, a Schweidel utcában lévő szórakozóhelynél hagyott mobiltelefont megtalálta, azt sem a bárnál, sem a rendőrségen nem adta le. 

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi utca 54.), vagy névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

A talált tárgyat nem szabad megtartani, mielőbb vissza kell juttatni a tulajdonoshoz!

A büntető törvénykönyv szerint, aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül a hatóságnak, vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, illetve a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül nem adja vissza, bűncselekményt követ el.

Ha nincs benne, rajta olyan információ, amelyből következtetni lehet arra, hogy kié, vagy a megtaláló nem tudja visszajuttatni a tulajdonosnak, akkor a helyi önkormányzat jegyzőjénél kell leadni a talált tárgyakat. Szükség esetén a rendőrök is segítenek a megtalálónak az ügyintézésben.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.

 

Menekült

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott.