A nyugodt és biztonságos megemlékezés érdekében

2020. 10. 27., k - 10:46
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Halottak napja és mindenszentek idején a hajdú-bihari rendőrök vigyáznak a megemlékezők biztonságára, és segítik a temető környékén közlekedőket.

Közeleg a halottak és mindenszentek napja. A temetőkben és azok környéken az elkövetkező néhány napon jelentősen megnövekszik a forgalom, egyre többen látogatnak ki elhunyt szeretteik sírhelyeihez. A hajdú-bihari rendőrök a korábbi évekhez hasonlóan, ebben az időszakban is kiemelt figyelmet fordítanak a jogsértések megelőzésére, továbbá a temetők közrendjének és közbiztonságának fenntartására.

Annak érdekében, hogy a megemlékezés nyugodtan és biztonságosan teljen, kérjük, hogy fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Az úgynevezett alkalmi lopások elkerülése érdekében, figyeljenek értékeikre! Az őrizetlenül hagyott vagyontárgyak, mint például a kerékpárok, csomagok, táskák, illetőleg egyéb értékek könnyű prédát jelentenek az elkövetőknek, amelyeket fizikai erőszak alkalmazása nélkül is, könnyedén eltulajdoníthatnak. A sírok gondozása közben ne tegyék le a földre, a sírkövekre a táskáikat, és semmiképpen ne hagyják még rövid időre sem őrizetlenül személyes dolgaikat!
  • Kérjük, hogy csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire a virágok, mécsesek megvásárlásához vagy az utazáshoz szükségük van! Ha bankkártyáikat nem szeretnék használni, akkor hagyják otthon!
  • A zseblopásokat jellemzően az utcán, illetőleg tömegközlekedési eszközökön, piacokon és bevásárlóközpontokban követik el. Éppen ezért pénzüket, bankkártyájukat, valamint egyéb értékeiket már akkor tegyék biztonságos helyre, amikor elindulnak otthonról! Lehetőség szerint pénztárcájukat, irataikat, telefonjaikat kabátjuk belső zsebében tárolják!
  • A gépjárműlopások, illetve a gépjárművekből történő lopások megelőzése érdekében fontos, hogy járművük ajtajait, ablakait és a napfénytetőt mindig zárják le, mielőtt az autót elhagyják, még akkor is, ha rövid időre! A leállított, lezárt autók utasterében üléseken, kalaptartón, műszerfalon ne hagyjanak telefont, táskát, kabátot! Ha semmiképpen nem tudják magukkal vinni ezeket a dolgokat, akkor ne a temető parkolójában, hanem még otthon, elindulás előtt pakolják be a csomagtartóba!

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a megnövekedett jármű- és gyalogosforgalomra tekintettel nagyobb odafigyeléssel, türelemmel és körültekintéssel közlekedjenek.

Amennyiben mégis megtörténik a baj, forduljanak bizalommal a temetők környékén szolgálatot ellátó egyenruhásokhoz, vagy tegyenek bejelentést a 112-es hívószámon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.