Biztonságos emlékezés

2020. 10. 29., cs - 09:26
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is fokozott figyelmet fordít a temetőkben, és azok környékén a vagyonbiztonságra, és a közlekedés rendjére.

Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan útra kelnek a sírkertekbe, hogy elhunyt szeretteikre emlékezzenek. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ez az időszak veszélyeket is rejthet magában.

A nagyobb forgalmú sírkertekben rendőrök és polgárőrök is figyelnek a látogatók vagyonbiztonságára, és a biztonságos közlekedésre. Kérjük, hogy ne megszokásból közlekedjenek, figyeljék a közúti jelzéseket, és ha tehetik, indulás előtt tájékozódjanak az esetleges forgalmirend-változásokról. Javasoljuk, hogy hosszabb utazás előtt ellenőrizzék gépkocsijuk műszaki állapotát, s amennyiben még nem tették, szereltessék fel a téli gumiabroncsokat, amelyek használata a biztonságos közlekedés érdekében feltétlenül ajánlott. Kérjük, hogy a balesetek megelőzése érdekében minden esetben az időjárási, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek. Amennyiben nem rendelkeznek kellő helyismerettel, készítsenek előre útvonaltervet. 

A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. Az előttünk álló időszakban, főként a temetők környezetében, megnő a gyalogosok száma. Kérjük a járművezetőket, hogy türelmesen, és fokozott körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket. A gyalogosokat arra figyelmeztetjük, hogy a rájuk vonatkozó szabályokat betartva, a számukra fenntartott járdán közlekedjenek, az úttesten történő átkeléshez pedig a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket vegyék igénybe.

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire hívják fel a figyelmet a nagyobb forgalmú sírkertekben, valamint azok környékén.

Azért, hogy a megemlékezést ne árnyékolja be semmilyen jogsértés, fogadják meg a rendőrség ajánlásait:

  • Csak annyi pénz vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van.
  • Táskájukat egy pillanatra se hagyják őrizetlenül a síroknál.
  • Lehetőleg a kijelölt, őrzött parkolóhelyeket vegyék igénybe.
  • A parkolókban hagyott gépjárműveikben látható helyen ne hagyják értéktárgyaikat (telefon, táska, kabát, stb.)! Helyezzék el azokat a csomagtartóban.
  • Az autóbuszokon, illetve a temetőkben zsúfolt helyeken közlekedőknek számolni kell a zsebtolvajok megjelenésére, táskájukat zárt állapotban, szorosan a testhez simulva, maguk előtt helyezzék el.

A témában az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának közleménye itt érhető el.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/halottak-napja/emlekezes-biztonsagban

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

 

6 óra mérlege

A rendőrök kicsivel több mint 1000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 3 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.