1+18

2022. 06. 29., sze - 11:54
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 28 éves román sofőr ellen, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Debreceni Osztálya jelzése alapján a Pest megyei rendőrök 2022. június 29-én 9 óra 19 perc körül az M5 autópálya inárcsi pihenőjénél vezettek ki egy román honosságú tehergépkocsit. A járművet egy román férfi vezette, a rakterében 18 külföldi tartózkodott.

A magukat szír állampolgárnak valló emberek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a Pest megyei rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállították őket.

Az illegális migránsokat – kihallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a román sofőr ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít eljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam