1+5+1+5

2022. 05. 25., sze - 07:06
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 22 éves német, illetve 40 éves tunéziai sofőr ellen, akik öt-öt embernek nyújtottak segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Illegális Migráció Elleni Osztálya jelzése alapján a Pest megyei rendőrök 2022. május 24-én 22 óra 20 perc körül az M5 autópálya inárcsi pihenőjénél vezettek ki egy német rendszámú személygépkocsit, amelyet egy német férfi vezetett, a járműben öt külföldi tartózkodott.

Néhány órával később, 2022. május 25-én 3 óra 10 perc körül a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztálya jelzése alapján intettek ki a Pest megyei járőrök egy magyar rendszámú személyautót. A tunéziai sofőr által vezetett járműben öt külföldi utazott.

A magukat szír, illetve tunéziai állampolgárnak valló emberek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a Pest megyei rendőrök a sofőrökkel együtt elfogták és előállítják őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a német, valamint a tunéziai férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük őket

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik két férfi azonosításában, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy betörtek egy mórahalmi büfébe, ahonnan készpénzt loptak el.

 

Rendőrkézen a rabló

A szegedi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy fiatalt, aki kirabolt egy nőt Szegeden.

 

Lezárt ügyek: Nem mind ezüst, ami fénylik

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfival szemben folytatott le, aki ezüst érméknek nevezett hamisítványokkal csapta be vásárlóját.