2 embercsempész és 12 migráns

2020. 01. 17., p - 20:41
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom megyei rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében ellenőrizték az ukrán honosságú járművet.

A Komárom Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 2020. január 17-én 18 órakor az M1-es autópályán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján ellenőriztek egy ukrán honosságú gépjárművet. A jármű Ausztria irányába haladt, amikor a rendőrök megállították Tata térségében. Abban egy ukrán és egy ukrán-román állampolgáron kívül még nyolc fő iraki és négy fő, magát szír állampolgárnak valló személy utazott. A rendőrök őket a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. Az iraki és szír illegális migránsok nem tudták hitelt érdemlően igazolni Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat. Meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az ukrán és az ukrán-román férfi elszámoltatása folyamatban van.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a gázolajtolvajok

A kazincbarcikai rendőrök elfogták azt a két férfit, akik munkagépekből tulajdonítottak el csaknem 1000 liter gázolajat.

 

Áruházakból loptak

Sorozatban lopott két férfi Szegeden. Az ügyben indult nyomozás lezárult.

 

Megelőzték

A Tolna vármegyei rendőrök egy interneten szerveződő illegális gyorsulási verseny megrendezését akadályozták meg a hétvégén Szekszárdon.

 

Többször megszúrta férjét

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök rövid idő alatt tisztázták az eset körülményeit, és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 53 éves kunszentmiklósi nőt.

 

A közút nem versenypálya

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság egész évben kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságát veszélyeztető magatartások és az illegális gyorsulási versenyek kiszűrésére, megakadályozására.