6 csoport, 114 illegális migráns, 1 embercsempész

2022. 05. 14., szo - 06:05
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az éjszaka során 114 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, és egy embercsempészt jelenleg is keresnek.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh rendőrökkel és a polgárőrökkel együttműködve 2022. május 13-án 22 óra és május 14-én 6 óra között összesen 114 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Szeged-Gyálarét külterületén, valamint Ruzsa belterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai pakisztáni, afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A rendőrök 2022. május 14-én 1 órakor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján

Ruzsa belterületén ellenőrzés alá akartak vonni egy kisteherautót, azonban az intézkedés megkezdése előtt a jármű vezetője és további két utas elfutott a helyszínről. A gépkocsi átvizsgálása során a raktérben 17 férfit találtak, akik magukat afgán állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. 

Az embercsempészt jelenleg is keresik a rendőrök.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen elkövetővel szemben indít eljárást embercsempészés bűntett miatt.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keresik

A rendőrök keresik azt a sofőrt, aki kilenc külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Láthatóan nem unták

Minden tudni és szórakozni valót belepréseltek a szigetszentmiklósi rendőrök abba a néhány órába, amíg alsós diákok figyelmét kellett lekötniük. Bóbiskoló, ásító gyermekarc nem volt, csak pirospozsgás, mosolygó és koncentráló.

 

Ivó napi művelet

Az ittas vezetők kiszűrésére szervezett, 2 órás akcióban ellenőrzött 3666 sofőr közül 27-en vették szó szerint a mai névnapot. Tizenegy járművezető bűncselekményi kategóriát fújt.