6 fő migráns, 1 fő embercsempész elfogva

2022. 10. 06., cs - 08:32
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Rétsági és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei fogták el azt a bolgár állampolgárságú embercsempészt, aki Rétságon a rendőri jelzésre nem állt meg járművével, majd Balassagyarmaton egy áram ellátó transzformátornak ütközött.

A Rétság Rendőrkapitányság járőrei 2022. október 6-án 1 óra 27 perckor Rétság belterületén a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztály jelzése alapján akartak ellenőrizni egy osztrák honosságú személygépjárművet. A sofőr a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva továbbhajtott és Balassagyarmat belterületén egy áram ellátó transzformátornak ütközött. A Rétsági és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei 1 óra 39 órakor a helyszínen elfogták a személygépkocsi vezetőjét, egy bolgár állampolgárságú férfit. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. A járműben a sofőrön kívül 6 férfi tartózkodott, akik közül 5 fő indiai, míg 1 fő pakisztáni állampolgárnak vallotta magát.

A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A rendőrök az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indít.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.

 

Őrizetben az autófeltörő

Betörte két autó ablakát és az egyikből el is vitt egy tankolókártyát, valamint több használati eszközt egy férfi Szegeden. A rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat.