A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség hírei

2023. 05. 25., cs - 13:13
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A határrendészek kilenc határsértőt tartóztattak fel az ártándi határátkelőhelyen, egy moldáv állampolgárral szemben pedig közokirat-hamisítás miatt indult eljárás, egy szabadnapos határvadász jelzése alapján pedig egy újabb határsértőt fogtak el a rendőrök.

Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2023. május 24-én 18 óra 15 perckor egy autóbusz utasaként egy moldáv állampolgár. A határrendészek a nő okmányainak ellenőrzésekor megállapították, hogy a magánútlevelében található bélyegzőlenyomatok nem eredeteik. A 20 éves nőt közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt előállították. Idegenrendészeti őrizetbe vételét követően a nyírbátori őrzött szállásra vitték.   

Ugyanitt kilenc fő határsértőt tartóztattak fel a rendőrök 22 óra 35 perckor egy belépésre jelentkező grúz honosságú kamion átvizsgálásakor. A pótkocsi rakterében megbújt férfiak, bangladesi, illetve pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát, és nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, ezért nem folytathatták útjukat. A Román Határrendőrség eljárást indított velük szemben.

Szabadnapos határvadász lett figyelmes egy külföldi állampolgárra Biharkeresztesen 2023. május 25-én délelőtt. Értesítette a szolgálatban lévő kollégáit, akik igazoltatták a férfit. Magát indiai állampolgárnak vallotta, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök előállították a külföldit, idegenrendészeti eljárás indult vele szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.