A rendőrök az éjszaka során elfogtak két embercsempészt és 62 illegális migránst tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében

2022. 05. 21., szo - 06:05
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

A Bács-Kiskun megyei egyenruhások Hercegszántó térségében 2022. május 20-án 23 órakor 32, május 21-én 2 óra 20 perckor Csikériánál további 10 külföldit tartóztattak fel. A magukat afgán és szír állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2022. május 21-én 0 óra 15 perckor Soltvadkert térségében intézkedés alá vontak egy járművet, amelyet egy német férfi vezetett, mellette utasként társa, egy szintén német állampolgárságú férfi ült. A gépkocsi átvizsgálása során a rendőrök az autóban további 20 férfit találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a két német állampolgár a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért velük szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A férfiakat előállították és őrizetbe vették.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felismeri?

Szeméremsértő módon viselkedett, a váci rendőrök keresik.

 

Újra megcsinálták

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa is teljesítette saját távját az emberfeletti tettet igénylő hétvégi futóversenyen.