A szabolcsi nyomozók embercsempészés gyanújával kihallgatták, és őrizetbe vették a román férfit

2021. 01. 06., sze - 15:07
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Nyírmihálydiban fogták el a nyírbátori rendőrök, miközben tizenhat szír állampolgárságú illegális migránst szállított.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták és őrizetbe vették azt a 29 éves román állampolgárságú férfit, akit 2021. január 6-án fogtak el, miközben tizenhat szír illegális migránst szállított egy mikrobuszban. A nyomozás adatai szerint a férfi anyagi ellenszolgáltatásért nyújtott segítséget a külföldieknek ahhoz, hogy az általa vezetett gépkocsival eljussanak Nyugat-Európába. A járművezetőt és utasait a Nyírbátori Rendőrkapitányság és a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség munkatársai lakossági bejelentést követően vonták intézkedés alá Nyírmihálydiban. A szír állampolgárokat a határrendészeti kirendeltségen lefolytatott idegenrendészeti eljárás után, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a röszkei ideiglenes biztonsági határzárhoz vitték.

A gyanúsításban szereplő embercsempészés bűncselekmény 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1+4

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 50 éves ukrán sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Frissített

A tegnap esti, M5 autópályán történt, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset körülményeit pontosították a helyszíni szemle adatai.

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 29 éves moldáv sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Zéró tolerancia

Éjszakai ellenőrzés mérlege Óbudán: 51 járművezetőből öt bizonyult ittasnak, egy kábítószer hatása alatt állt.