Barabáson kapott segítséget

2022. 03. 28., h - 11:18
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egyedül érkezett a barabási határátkelőhelyre egy ukrán állampolgárságú vak férfi, aki a hazájában zajló háború elől menekült. Rendőrök és honvédek segítettek neki a határátlépés alatt és után.

A barabási közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy látássérült ukrán állampolgár 2022. március 27-én 16 óra 15 perckor. Az ukrán határőrizeti szerv munkatársai elkísérték a gyalogosan közlekedő vak férfit a magyar államhatárig, és átadták kollégáinknak. A barabási rendőrök tovább segítették a férfit, aki hazáját a háborús helyzet miatt kényszerült elhagyni, és egyedül, egy hátizsákkal és egy gitárral indult útnak. A rendőrök miután beléptették Magyarországra, a honvédség munkatársaival közösen a barabási segítségpontra kísérték. A férfi azt mondta, hogy a Budapesten élő ismerőseihez szeretne eljutni, amihez a rendőrség minden szükséges segítséget megad.     


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rangos elismerést kapott az ORFK-OBB

Baleset-megelőzési programjáért kapott Fair Play díjat az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, amelyet dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy, a bizottság elnöke vett át a Műjégpályán rendezett díjátadó gálán 2023. december 4-én.

 

Rollert lopott, elfogták

Szeged belvárosában vitt el egy elektromos rollert egy férfi. A rendőrök rövid időn belül gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Ne lopjuk el a követési távolságot!

A sávváltásnak is vannak szabályai. Békéscsabán egy rendőrkocsi kamerája rossz példát rögzített. Egy autós alig száz méteren belül ötször váltott sávot, és többször úgy ment be a mellette haladó járművek közé, hogy a követési távolságot használta ki, foglalta el.

 

Fokozott ellenőrzés Mezőkövesden

A mezőkövesdi stadionban 2023. december 10-én rendezik a Mezőkövesd Zsóry FC – Fehérvár FC labdarúgó mérkőzést. A rendőrség ezen a napon fokozott ellenőrzést végez a város közigazgatási területén.

 

Rendőrkézen az önbíráskodó duó

A szegedi rendőrök előállították azt a két helybéli férfit, akik egy tartozás miatt léptek fel agresszívan ismerőseikkel szemben.