Bogyiszlónál ért véget az út

2022. 07. 07., cs - 06:20
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében ellenőriztek egy járművet, melyben tíz illegális migránst szállított a sofőr.

A Tolna megyei rendőrök 2022. július 7-én 00 óra 12 perckor – saját észlelés alapján – állítottak meg egy lengyel Ford Transitot az M9-es autóúton a 8-as kilométerszelvény közelében, Bogyiszló térségében. A járművet egy litván férfi vezette, aki tíz illegális migránst szállított.  

A külföldiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.  Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a litván sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítanak. Elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam