Bolgár embercsempész rendőrkézen

2021. 12. 07., k - 06:50
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna megyei rendőrök az M6-os autópálya Paksi pihenőjében fogták el a férfit, aki egy napelemkollektornak is nekihajtott, miközben menekült a rendőrök elöl.

Az egyenruhások 2021. december 7-én 1 óra 37 perckor akartak ellenőrizni egy szerb rendszámú személyautót, azonban a sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, elhajtott. A járőröknek végül az M6-os autópályán, a 108-as kilométerszelvény közelében levő Paksi pihenőhelynél sikerült megállítani a kocsit, melynek vezetője még egy napelemnek is nekihajtott. A rendőrök a görög iratokkal rendelkező bolgár sofőrt elfogták, aki nyolc utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian afgánnak vallották magukat. 

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállítása és elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1 + 16

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 54 éves német sofőr ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.

 

1+14

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 28 éves bosnyák sofőr ellen, aki 14 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.