„Egérfogóba” került az embercsempész

2022. 06. 03., p - 10:18
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Balesetet okozott Magyarországon a cseh embercsempész, majd továbbhajtott. Szlovákiában állították meg őt a rendőrök, 32 migránst szállított.

Közlekedési balesetről érkezett bejelentés 2022. június 3-án 8 óra körül Komáromban az Igmándi útról. Az okozó járművezető nem várta meg a rendőröket, továbbhajtott Szlovákia irányába. Pár perc múlva újabb bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy a balesetet okozó fehér színű tehergépjárműből feltehetően migránsok szállnak ki.

Több rendőri egység is a helyszínre érkezett. A magyar oldalon 24 migránst fogtak el a rendőrök. Az Erzsébet-híd szlovák oldalán elfogták azt a 29 éves ukrán férfit is, aki a tehergépkocsit vezette. A szlovák rendőrök emellett 8 illegális migráns fogtak el. A 29 éves embercsempésszel szemben a szlovák hatóságok járnak el.    

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnésnek indult

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárás keretében folytatják tovább a keresést.

 

Cseh embercsempészeket fogtak el

A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe veszik, a határsértőket pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy szegedi férfi ellen aki betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott.

 

Fogadónapot tart a főkapitány

Czinege László r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőr-főkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.