Egy defektes kisteherautót találtak Szeged külterületén, a raktérben 49 illegális migránsra bukkantak a rendőrök

2022. 05. 13., p - 22:28
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az embercsempész felkutatása folyamatban van.

A járőrök az M43-as autópálya felüljárójánál, az út szélére lehúzódva egy defektes, sofőr nélküli kisteherautóra figyeltek fel 2022. május 13-án 21 óra 25 perckor.

A jármű átvizsgálása során a raktérben 49, magukat szír állampolgárnak valló illegális migránst találtak az egyenruhások. Személyazonosságukat, valamint Magyarország területén való jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért velük szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészt jelenleg is keresik a rendőrök.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen elkövetővel szemben indít eljárást embercsempészés bűntett miatt.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Láthatóan nem unták

Minden tudni és szórakozni valót belepréseltek a szigetszentmiklósi rendőrök abba a néhány órába, amíg alsós diákok figyelmét kellett lekötniük. Bóbiskoló, ásító gyermekarc nem volt, csak pirospozsgás, mosolygó és koncentráló.

 

Ivó napi művelet

Az ittas vezetők kiszűrésére szervezett, 2 órás akcióban ellenőrzött 3666 sofőr közül 27-en vették szó szerint a mai névnapot. Tizenegy járművezető bűncselekményi kategóriát fújt.

 

Embercsempész bukott le Tolna megyében

Dunaszentgyörgy térségében állítottak meg a Tolna megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei egy taxit, melyben a sofőr 5 illegális migránst szállított.