Egy embercsempész, 33 illegális migráns

2022. 06. 24., p - 05:34
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Az egyenruhások egy magyar honosságú gépjárművet állítottak meg Jánossomorja térségében, amelyben a sofőr összezsúfolva 33 illegális migránst fuvarozott.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. június 23-án 21 óra 35 perckor egy kistehergépkocsit ellenőriztek a 8507-es úton, Jánossomorja külterületén. A járművet egy román férfi vezette, és a raktérben harminchárom – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi volt összezsúfolódva, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A 34 éves sofőrt a rendőrök elfogták, majd őt – a migránsokkal együtt – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A gépkocsi vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

2

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem adta meg

Egy személygépkocsi vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az útkereszteződésbe, hogy baleset lett a vége.

 

Remekül szerepeltek

Az előkelő hatodik helyen végzett a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csapata az országos strandröplabda bajnokságon.