Egy embercsempész, 36 illegális migráns Hajdú-Biharban

2016. 12. 17., szo - 18:42
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök Berekböszörmény közelében elfogtak egy holland férfit, aki a gyanú szerint 36 illegális migráns Németországba való eljuttatásában próbált segédkezni.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei Berekböszörménynél 2016. december 16-án 7 óra körül egy holland forgalmi rendszámú tehergépkocsi ellenőrzésekor annak rakodóterében 36 fő illegális migránst találtak. A rendelkezésre álló adatok alapján a férfiak Románia felől gyalog érkeztek az ország területére, ahol a sofőr már várta őket a járművével, hogy Németországba vigye őket. 

A magukat szír, iraki és iráni állampolgároknak valló férfiak nem rendelkeztek Magyarország területére való belépésre vagy tartózkodásra feljogosító érvényes útiokmányokkal, ezért őket előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre.

A holland férfit előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Vele szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult bűntetőeljárás.

A 36 illegális migránssal szemben tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás, amelynek eredményeként 2016. december 17-én 16 órakor a 36 főt - visszafogadási egyezmény alapján – a román hatóságok részére átadtak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.