Egy embercsempész és nyolc illegális migráns

2020. 09. 02., sze - 07:45
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy szerb állampolgár ellen embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfi nyolc migránsnak nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2020. szeptember 1-én 21 óra 15 perckor nyolc határsértőt tartóztattak fel Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, meghallgatásukat követően, visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
A feltartóztatás helyszínén a rendőrök egy olasz honosságú Ford Galaxy típusú személygépkocsit találtak. A jármű üresen, nyitott ajtókkal állt. Az egyenruhások területen végrehajtott kutatás során 2020. szeptember 2-án 3 órakor, a közeli csatornában megbújva egy szerb állampolgárságú férfit találtak. Ruházata átvizsgálása közben egyik zsebéből előkerült a gépkocsi indítókulcsa. A férfit a rendőrök előállították a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellene büntetőeljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.