Egy embercsempészt és tizenöt illegális migránst fogtak el

2022. 01. 17., h - 11:08
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök Várpalota külterületén intézkedtek velük szemben.

A Várpalotai Rendőrkapitányság járőrei 2022. január 17-én 10 óra 50 perckor egy angol felségjelzésű személyautót igazoltattak a 8213-as úton, Várpalota külterületén, amelyet egy 49 éves moldáv férfi vezetett. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a járműben a sofőrön kívül további 15 külföldi férfi utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, mindannyian afgán állampolgárnak vallották magukat.

A sofőrt elfogták és előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon. Az egyenruhások a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az út vége

Büntetőeljárás indul egy 22 éves magyar sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Ittasan vezettek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 23 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 20. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.